Autor Wątek: Nowe Nintendo Game & Watch  (Przeczytany 1550 razy)

Offline Saito

• Użytkownik
  • **
  • 내가 제일 잘 나가
Nowe Nintendo Game & Watch
« dnia: Maj 27, 2024, 08:11:31 »
Nintendo Game & Watch Super Mario Bros oraz Zelda - ktoś z Was kupił? Warto?
Moim zdaniem te konsolki to świetny pomysł, ale... mocno spóźniony. Dziesięć lat temu byłby hit. Dzisiaj w podobnej cenie można mieć jakiegoś Anbernica i grać w więcej niż 1-3 romy, więc nie dziwne że ludzie się na to nie rzucili. Wartość kolekcjonerska też jest raczej znikoma, bo Nintendo naprodukowało tego tyle że do dzisiaj zalega w sklepach. Ostatnio jednak zastanawiałem się czy nie kupić dla siebie Zeldy, bo w sumie fajny gadżet XD

Offline Krupier

• Stały bywalec
Odp: Nowe Nintendo Game & Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2024, 22:57:59 »
Kupiłem, ale nie będę ukrywał, że w celach inwestycyjnych bo nawet nie odpakowałem. :P

Czy to dobry pomysł? Cóż, kupiłem tak też SNES Mini, też tego naprodukowali sporo, a zobacz obecne ceny. :P

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2024, 14:38:54 »
Ja też mam parę sztuk jednego i drugiego :) Ale kupiłem za takie pieniądze, że jak bym nawet  teraz sprzedał to wyszedłbym na plus. Niech sobie jeszcze poleży parę lat, zobaczymy ;)

Co do samego sprzętu to na początku zrobił na mnie bardo duże wrażenie, które było podyktowane nostalgią. Potem czar opadł z jakiegoś powodu i tak wyszło, że nawet swoich egzemplarzy nie rozpakowałem. Miałem nadzieję na to, że co roku Nintendo rzuci coś nowego z tej serii i dostaniemy Kirby, Metroida, DK itp. Niestety tak się nie stało :(

W zeszłym roku kupiłem Miyoo Mini Plus i nie widzę sensu w ogrywaniu Mario i Zeldy w takiej formie skoro można to zrobić na bardziej wygodnym sprzęcie, z lepszym ekranem i masą dodatkowych opcji wyświetlania obrazu i nie tylko.

Offline Saito

• Użytkownik
  • **
  • 내가 제일 잘 나가
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2024, 18:26:11 »
W takim razie mam nadzieje że Wasz business plan sie powiedzie :D Na pewno wyjdziecie na plus, ale nie wiem czy liczyłbym na astronomiczne zyski :D Jednak SNES Mini miał więcej gier i większe możliwości jako konsola. Aktualne ceny na Amazon czyli 232zł za Mario oraz 249zł za Zelde to i tak sporo za to co dostajemy, ale jeszcze warte rozważenia. Myślę nawet czy nie kupić Mario dla żony. Idealny prezent urodzinowy dla kogoś kto "ma już wszystko" XD

Offline nvd96

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2024, 12:39:11 »
Kupiłem na fali wyprzedaży w MM dawno temu. Rozpakowałem, chwilę się pobawiłem, uznałem, że fajne...
...no i nigdy potem do tego nie wróciłem :|

Fajne kieszonkowe wydanie, ale odkąd wkręciłem się bardziej w retrobajzel i streamowanie, to wolę te gry ograć na wizji na oryginalnym sprzęcie, albo chociaż z abonamentu NSO ;)

Offline Saito

• Użytkownik
  • **
  • 내가 제일 잘 나가
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2024, 21:10:16 »
Kupiłem na fali wyprzedaży w MM dawno temu. Rozpakowałem, chwilę się pobawiłem, uznałem, że fajne...
...no i nigdy potem do tego nie wróciłem :|

Dlatego ostatecznie doszedłem do wniosku że to strata pieniędzy. Jedynie dziwię się że Nintendo nie zrobiło wersji z Pokemonami.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 12, 2024, 13:39:07 »
Bo to gadżet kolekcjonerski i żerowanie na nostalgii. Ja akurat jako tako nie kupiłem tego dla jakiegoś zysku, po prostu kiedy konsolka pojawiła się na rynku to był na nią duży hype i było zagrożenie, że ciężko będzie złapać swój egzemplarz. Zamówiłem parę sztuk z różnych sklepów i już nie chciało mi się odsyłać :)

Co ciekawe Nintendo musiało tego wyprodukować trochę za dużo, bo tyle lat wersja z Mario zalega w sklepach, że aż trochę to zabawne jest :) Z Zeldą już było lepiej, ale też jest nadal do kupienia.

Wartość tych kolekcjonerskich elektro-śmieci wzrośnie jeśli Nintendo będzie co jakiś czas wydawać nowe wersje. Gdyby teraz pojawiła się taka konsola z Kirby lub Metroidem to na 99% Mario i Zelda nagle staną się towarem deficytowym. Taki efekt zbieractwa i uzupełniania kolekcji.

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2024, 09:01:49 »
Kupiłem. Mam. Bardziej jest to gadżet, ale ładnie zrobiony i widać fajną jakość. Inna kwestia, że ten sprzęt można zmodyfikować i grać w romy róznych platform - NES, SNES, GAME BOY, GAME BOY COLOR. jest troche tego w sieci. I tu już ten sprzęt nie robi się takim nietrafionym zbędnym gadżecikiem ;)

Offline Saito

• Użytkownik
  • **
  • 내가 제일 잘 나가
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 11, 2025, 02:56:40 »
Złamałem się i w grudniu skończyłem kupując obie wersje. Mario kupiłem dla kogoś w prezencie i wiem że od miesiąca jest w użyciu dosłownie codziennie, więc był to bardzo trafiony prezent. Zelde zaś kupiłem sobie, bo tak. Czy było warto? Dla mnie osobiście tak, ale jest temu konkretny powód. Pierwsza Zelda należy do jednej z moich ulubionych gier i jest to gra, do której co jakiś czas wracam. Dwie pozostałe Zeldy są ciekawym dodatkiem. Nie jest więc tak że sprzęt się u mnie marnuje. Jednakowoż jeśli ktoś nie ogrywa tych gier cyklicznie, to wtedy nie jest to warte takich pieniędzy i tak jak pisałem wcześniej odradzałbym takowy nabytek.