Kurczę, to aż dziwne, że nikt takiego tematu jeszcze nie założył ._.
A więc - Nintendo Switch
(klikając w obrazek - przeniesie Was do widea z tą zabawką)Jeśli jeszcze o nim nie słyszeliście, to dziwne :L
Konsola zarówno stacjonarna jak i przenośna.
Takie coś a'la Nvidia Shield tylko żee... no właśnie.
Kontrolery u boków "tabletu" są wyjmowane, dzięki czemu na przenośnej konsoli można grać w dwie osoby i nie nosić przy tym dużych (jak na podróż) kontrolerów. Niestety nie będą to "wiimote" bo jak na momencie z Mario Kart widać - panowie używają gałek a nie ruszają kontrolerów - trochę szkoda, choć ile w tak małym czymś da się zmieścić xL. Ciekawi mnie mały... gudziczek? pod lewymi klawiszami - taki mały kwadracik. Czyżby NFC? Na samym trailerze są w pewnym momencie ukazane amiibo ale nie są pokazane w jaki sposób się łączą.
Stacja dokująca - posiada dwa tajemnicze (na razie) wyjścia z lewej strony - pewnie USB - nie wiem :L. Ciekawi mnie, czy w niej nie ma jakiś "komponentów" które np. podciągają moc czy grafikę. No bo na przykład na tablecie będziemy mieć 720p a na telewizorze 1080p albo jak w PS4 pro "podciągnięte" 4K.
Prawdopodobnie możemy się spodziewać wielu albo "remasterów" albo jakąś "emulację"? Wii U, bo pojawia się Mario Kart 8 (z Boo~!) i me ukochane Splatoon, na którym widać elementy postaci, które obecnie nie są dostępne na Wii U. Poza tym na trailerze widzimy Mario biegającego po planszach, które nie pojawiły się w innych grach z Braćmi. I co ciekawe - kurczę Skyrim? I zbiegiem okoliczności pisząc tą wiadomość dowiaduję się, że wychodzi za niedługo "The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition" - czyli ulepszony Skyrim :L. A no i oczywiście The Legend of Zeeeldaaa <3.
Kontroler - na razie widziałem na wideo dwa rodzaje - ten "składany" co na obrazku powyżej i taki "standardowy" i widocznie pół przeźroczysty (nie kryję że nie był jakiś najpiękniejszy). Natomiast ten pierwszy mi się podoba wizualnie. Ale jaki będzie, zadecyduję, jak kupię~.
Moc - ee, póki gry będą super, to mogę i z mocą Wii nawet grać :F (noo jedynie takie 720p-1080p by mi wystarczyło~). Niby są jakieś wycieki co do specyfikacji, ale jakoś tak w przypadku Wielkiego N - nigdy na specyfikacje nie patrzyłem. Serio.
Koncept wydaje mi się wręcz bardzo - bardzo rewelacyjny, choć jestem fanboyem więc :L
Przewidywana premiera w marcu 2017 więc ja już teraz odkładam pieniążki, jako że gdzieś wyczytałem, że przewidywana cena to 299$ sama konsola a 399$ konsola z grami i czymś tam - to mimo wszystko całkiem niezłe ceny.
A Wy co sądzicie? Czy innowacyjność Nintendo wygra z mocą i innymi wodotryskami Microsoftu czy Sonego? Mam na myśli "na świecie" bo w Polsce to nawet nie wiem czy będzie taka jakaś oficjalna premiera ._.
@@Edytując - w celu dodania partnerów dla N Switch