O ile jestem fanem Neo Geo Pocket / Color, tak ta konsolka nie przemawia do mnie (jedynie analog przypomina poprzednią odsłonę hendheld'a). Jest nijaka, wyglądem przypomina tanie chińskie gierki do emulacji dostępne na allegro, ma kiepskie robione na odpierdziel loga (SNK mało symetrycznie umieszczone), wygląda mało poręcznie i tak naprawdę nic sobą nie reprezentuje jak na razie. Co do specyfikacji sprzętowej mamy jedynie ochłapy niewiele mówiących informacji oraz info o wgranych tytułach sprzed dwóch dekad. Owszem, są to tytuły bardzo dobre ale nie są tym czego oczekuję po następcy NGP. Dziś byle smartfony mają upchane akceleratory, Tegry i inne ustrojstwa powodujące wodotryski na ekranie więc dlaczego graficznie konsola miałby im nie dorównywać? Jest projektowana dla Graczy i powinna być przynajmniej konkurencyjna w dziedzinie arcade/beat'em up z których SNK słynęło swego czasu. Poza tym każdy z otwartymi rękoma przyjąłby exclusive'y pokroju nowej odsłony Samurai Shodown, King of Fighters czy Metal Slug'a i przy okazji emulację 16 bitowców. To z pewnością przyciągnęło by starych fanów jak i nowych. Mnie z pewnością :)